Ieder kind verdient
een verjaardag

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!

Naast ouders die aan de inkomenseis voldoen (zie onderaan) kunnen ook ouders met een aantoonbare hoge schuld een verjaardagsbox aanvragen. Een gezin dat staat ingeschreven bij de Voedselbank krijgt de verjaardagsbox automatisch.


Inkomensplafond en leeftijd!
V
oor dit fonds bestaan criteria waar ouders of verzorgers aan moeten voldoen. Zo wordt er onder andere gekeken naar het inkomen van een gezin of alleenstaande ouder. Het verschilt echter per gemeente en lokale stichting welke hoeveelheid van het wettelijk sociaal minimum inkomen er wordt gehanteerd. Dit varieert van lager dan 110% tot lager dan 140% om in aanmerking te komen. De fondsen zijn bedoeld voor kinderen tussen de vier en achttien jaar oud. Daarnaast is het toekennen van een bepaalde aanvraag maatwerk: de intermediairs die bij de gezinnen achter de voordeur komen kennen de persoonlijke situatie van ouders en laten dit ook meebepalen in het besluit.

Landelijke organisatie:

Stichting Jarige Job

010 – 737 03 48

info@stichtingjarigejob.nl

Ben jij ouder of hulpverlener van een kind die zijn verjaardag niet kan vieren?
Klik dan hier!


Website


Via Sam& hebben Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp één gezamenlijk digitaal loket. Hier kunnen ouders, verzorgers en intermediairs gemakkelijk één aanvraag doen voor de hulp die de vier organisaties bieden.