Schoolspullen, sport, muziek en dans

Ouders en verzorgers van schoolgaande kinderen kunnen gebruikmaken van Leergeld. Deze lokale stichtingen ondersteunen kinderen op vier verschillende gebieden. Op het gebied van onderwijs kunnen ouders bij Leergeld onder andere terecht voor de aanschaf van schoolspullen, gymkleding of een tweedehands fiets om mee naar school te kunnen fietsen.


Op het gebied van sport werkt Leergeld nauw samen met lokale sportclubs. De stichting betaalt de contributie voor kinderen van wie de ouders dit niet kunnen. Ouders kunnen daarnaast een tegoedbon krijgen om de benodigde sportkleding aan te schaffen in kledingwinkels waar Leergeld mee samenwerkt. Naast sportlessen kan Leergeld ook helpen bij de contributie van muziek-, dans-, toneel- of tekenles.


Overige activiteiten die niet direct onder onderwijs, sport of cultuur vallen, maar die wel bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, behoren bij sommige Leergeld-stichtingen ook tot de mogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan deelname aan de scouting.


Inkomensplafond en leeftijd!
Voor dit fonds bestaan criteria waar ouders of verzorgers aan moeten voldoen. Zo wordt er onder andere gekeken naar het inkomen van een gezin of alleenstaande ouder. Het verschilt echter per gemeente en lokale stichting welke hoeveelheid van het wettelijk sociaal minimum inkomen er wordt gehanteerd. Dit varieert van lager dan 110% tot lager dan 140% om in aanmerking te komen. De fondsen zijn bedoeld voor kinderen tussen de vier en achttien jaar oud. Daarnaast is het toekennen van een bepaalde aanvraag maatwerk: de intermediairs die bij de gezinnen achter de voordeur komen kennen de persoonlijke situatie van ouders en laten dit ook meebepalen in het besluit.

Landelijke organisatie:

Leergeld Nederland

Op maandag, dinsdag en donderdag
via 013 -545 1656

LET OP: Dit nummer is NIET voor het doen van een aanvraag of vragen over lopende aanvragen (deze moet u stellen aan de lokale Leergeld stichting waar u uw aanvraag heeft gedaan) Zie bovenaan deze pagina de beschrijving hoe en waar u een aanvraag kunt doen en hoe u de contactgegevens van de juiste lokale Leergeld stichting kunt vinden!

info@leergeld.nl

Ben jij ouder of hulpverlener van een kind die zijn verjaardag niet kan vieren?
Klik dan hier!


Website


Via Sam& hebben Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp één gezamenlijk digitaal loket. Hier kunnen ouders, verzorgers en intermediairs gemakkelijk één aanvraag doen voor de hulp die de vier organisaties bieden